16 Mart 2023

HASTANEMİZİN TARİHÇESİ

Yusufeli Devlet Hastanesi,  1952 yılında,  “Sağlık Merkezi” olarak, “Merkez Mahallesi Hastane Cad.No:3 ” adresinde hizmete açılmış olup, daha sonra 1992 yılında hizmet binasına ek bina yapılarak “25 yataklı Devlet Hastanesi” ne çevrilmiştir.

Mevcut binanın zamanla ihtiyaca cevap verememesi nedeniyle hastane binasına 2006 yılında ek bina yapılarak hizmetlerine devam etmiştir.

2022 yılında Yusufeli Barajının su tutmaya başlamasıyla birlikte yeni ilçe yerinde yapımı tamamlanan 9000 m2 kapalı alanı olan 25 yataklı Yusufeli Devlet Hastanesi’ne 28 Ekim tarihinde taşınma süreci başlamış olup 31 Ekim tarihinde hastanemiz aktif hizmet vermeye başlamıştır.

Yeni yerleşim yerinde hizmet sunan hastanemizde; Evde Sağlık Hizmetleri, Acil Sağlık Hizmetleri, Hemodiyaliz Ünitesi, Ameliyathane, Doğumhane ve Yeni Doğan Ünitesi, Dahili Klinik ve Cerrahi Klinikler olmak üzere 11 tane tek kişilik, 7 tane çift kişilik oda mevcut olup toplamda tescili yapılan 25 yatağımız bulunmaktadır.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği, Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Aile Hekimliği Polikliniği, İç Hastalıkları Polikliniği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği, Anestezi Polikliniği, Diyet Polikliniği olmak üzere aktif 4, kullanımı hazır 10 adet poliklinik odası mevcuttur. Röntgen, SFT-EKG, NST, Yeni Doğan Odyometri, Biyokimya Laboratuvarı hizmetlerimiz kesintisiz olarak devam etmektedir.

Hastane olarak hizmet alan ve veren memnuniyetini en üst seviyede tutarak, yasal mevzuatlar doğrultusunda, sürekli kendini yenileyen, bilimsel, ekonomik, hızlı ve hastanemizin hizmet kalitesini  daha da yükseltmeyi hedefleyen bir kurum politikası izlemekteyiz.

• Resim1.png